Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Marleen Busscher

Hallo, ik ben Marleen Busscher en ik ben sinds juni 2015 vrijwilligersbegeleider bij de ongedocumenteerden opvang Weerdsingel in Utrecht. Zelf ben ik jaren geleden begonnen als vrijwillige marleenbslaapwacht bij Meisjesstad, destijds een vrouwenopvang van de Tussenvoorziening. Vanuit daar ben ik bij andere locaties van de Tussenvoorziening vrijwilligerswerk gaan doen en zo uiteindelijk betaald aan de slag gegaan bij de Weerdsingel.

Ik richt me bij de Weerdsingel op het begeleiden van bewoners en de kennismakings- en begeleidingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers. Wat mij aanspreekt in mijn werk bij de Weerdsingel? Je leert nieuwe mensen kennen met verschillende culturele achtergronden en dat maakt het werken met bewoners en vrijwilligers hartstikke leuk. De mensen in onze doelgroep zijn heel divers, maar gaan allen gebukt onder het juk van illegaal verblijf en velen hebben traumatische ervaringen opgedaan in het land van herkomst, tijdens de vlucht of hier in Nederland. Ik vind het geweldig om te zien hoe veerkrachtig veel van onze bewoners zijn en hoe zij uit hun schulp kruipen naarmate hun verblijf bij de Weersingel vordert.

De rol van de vrijwilligers is ontzettend belangrijk voor de Weerdsingel. De vrijwilligers verzorgen de avond- en nachtdienst en zijn aanspreekpunt voor bewoners op het moment dat de begeleiding naar huis gaat. Dit betekent dat zij handelen bij calamiteiten, zorgen dat bewoners worden aangesproken op onwenselijk gedrag en het aller belangrijkste… dat zij zorgen voor leuke contacten (nieuw netwerk) met bewoners, zodat zij zich ook mens voelen.
Heb je interesse om mensen te leren kennen die ‘onzichtbaar’ blijven in de samenleving? Vind je het leuk om in aanraking te komen met veel verschillende culturen of vind je het belangrijk om een prettige leefsfeer te creëren voor een doelgroep die door de overheid wordt afgewezen? Geef je dan op als vrijwilliger voor de Weerdsingel!

terug naar boven