Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Opvangondersteuner Weerdsingel

Wil jij je inzetten voor kwetsbare ongedocumenteerde mensen? En vind jij het leuk om hen te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Weerdsingel is een 24-uursopvang in Utrecht voor 20 kwetsbare ongedocumenteerde mannen en/of vrouwen. Het gaat hierbij om mensen van wie de asielaanvraag is afgewezen, waardoor zij geen recht hebben op een verblijfsvergunning en opvang in een AZC. Ons doel is om hen een veilige plek te bieden om aan te sterken en tot rust te komen. We stellen mensen in de gelegenheid zelf of met een hulpverlener elders een permanente plek vinden en gericht te werken aan een oplossing voor hun situatie, in Nederland of in het land van herkomst.

Wat ga je doen?
Jij geeft onze bewoners het gevoel dat ze gezien worden en erbij horen. Bijvoorbeeld door een gesprek met ze aan te gaan, maar ook door hen te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Weet een nieuwe bewoner de weg nog niet? Geen probleem, jij begeleid hem of haar naar bijvoorbeeld de supermarkt of apotheek. Verder begeleid je bewoners bij het schoonmaken van het pand. Ook help je ons bij dagelijkse klusjes als bevoorrading, lampen vervangen en fietsen repareren en bemens je het kantoor als de begeleiding even weg is.

Wat vragen we van jou?
Je bent 18 jaar of ouder, energiek, daadkrachtig, open-minded en flexibel. Je hebt hart voor de doelgroep en staat sterk in je schoenen. Verder sta je open voor andere culturen en ben je communicatief vaardig. Bij voorkeur heb je ervaring met deze doelgroep en spreek je ook Arabisch, Frans of Engels.
Je bent gericht op samenwerking met collega’s én bewoners. Ook durf je bewoners aan te spreken op hun verantwoordelijkheden om woonafspraken na te leven. Moet er wat gedaan worden? Jij ziet dat meteen en pakt dit zelfstandig op. Kleine klusjes bijvoorbeeld waarbij je dan meteen de bewoners betrekt. Tot slot sta jij open voor het geven en ontvangen van feedback.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Interessant vrijwilligerswerk waarbij je verschil kunt maken in het leven van mensen.
  • Je bent onderdeel van een betrokken en bevlogen team van medewerkers en vrijwilligers.
  • Gezellige vrijwilligersbijeenkomsten.
  • Diverse trainingen waaraan je mee kunt doen die georganiseerd worden door de Tussenvoorziening.
  • Een reiskostenvergoeding van € 25 per maand als je buiten Utrecht woont.
  • De mogelijkheid om te reageren op interne vacatures binnen de Tussenvoorziening.

Interesse?
Wil je iets iets betekenen voor deze doelgroep? Neem dan contact met Marleen Busscher op via:

Telefoon        : 06 83 21 72 96
E-mail             : weerdsingel@tussenvoorziening.nl

terug naar boven