Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Marjorie, budgetconsulent bij Stadsgeldbeheer

Veel cliënten die bij ons binnenkomen, geloven niet dat een schuldenregeling mogelijk is. “Heb je wel gezien hoeveel schulden ik heb?” Ook moet ik er soms hard aan trekken om ze in een schuldenregeling te krijgen. Bijvoorbeeld door de cliënt duidelijk te maken dat hij niet meer mag zwartrijden. Maar als het knopje dan omgaat en de cliënt zijn gedrag verandert… Daar doe ik het voor!

Als budgetconsulent regel ik alles wat te maken heeft met de financiën van de cliënt. Zo breng ik de financiële situatie in kaart. Hoeveel geld komt er elke maand binnen en hoeveel gaat eruit? Ook vraag ik naar de verwachtingen en leg ik uit wat wel en niet kan. Wij zijn bijvoorbeeld geen bank. En we kunnen alleen helpen, als de cliënt bereid is om samen te werken. Niet alles afschuiven op de ander, maar zelf verantwoordelijkheid nemen.

Maar als het dan lukt, dan geeft mij dat zoveel energie! Zo nam ik pas geleden afscheid van een cliënt. Na drie jaar hard werken, is ze eindelijk schuldenvrij. Ook heeft ze een baan gevonden waardoor ze niet meer afhankelijk is van een uitkering. Ze doet het dus volledig op eigen kracht!

Wat ik leuk vind aan de Tussenvoorziening? Mijn collega’s! Het zijn hele sociale mensen met hart voor de medemens. Tegelijkertijd zijn ze heel realistisch. Wij kunnen geen wonderen verrichten.

terug naar boven