Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Jimmy, ervaringsdeskundige in opleiding

Ik loop al een poosje in dit wereldje rond. Eerst als gast en daarna als beheerder van de NoiZ (Nachtopvang in Zelfbeheer). In september ben ik begonnen met de opleiding tot ervaringsdeskundig begeleider. Mijn collega’s hebben allemaal de opleiding gedaan en raadden mij dat ook aan.

Ik vind het fijn om intensief met de gasten bezig te zijn. Met de meeste gasten van de NoiZ heb ik een goede klik. Aan mij durven ze vragen te stellen omdat ik ze ruimte geef om vragen te stellen. Ook geef ik tips. Bijvoorbeeld over het inschrijven bij de huisarts of het aanvragen van een garantstelling zodat de gemeente de nachtopvang betaalt. Zo help ik ze in kleine stapjes om hun leven weer op orde te krijgen. Een gast van ons was al meerdere keren geschorst bij een andere nachtopvang. Hij is nu een van onze beheerders. Dat zijn echt de krenten in de pap!

Mijn eerste stage-opdracht is om de beheerders te begeleiden. Zo kunnen ze bij mij terecht met vragen. Ook geef ik uitleg over wat te doen in bepaalde situaties. Ik ben de Tussenvoorziening ontzettend dankbaar. Dankzij hen ben ik gekomen waar ik nu ben. Zij zagen mij vanaf moment één. Ik ken de mensen en de organisatie en het werk is leuk. Dat geeft mij voldoening. Als ik mijn papiertje heb, hoop ik door te stromen naar bijvoorbeeld ondersteunend begeleider.

terug naar boven