Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Ilja, trajectregisseur

Ik werk nu ruim een jaar bij de Tussenvoorziening. Al gelijk bij binnenkomst voelde ik mij welkom. De sfeer was heel open, informeel en vriendelijk. Nog steeds trouwens. Dat was ik niet gewend. Mijn vorige werkgever was toch wat formeler en hiërarchischer.

Als trajectregisseur ben ik verantwoordelijk voor de plaatsing van cliënten. Dat begint al voor de intake. Samen met een collega lees ik me in en vraag ik aanvullende informatie op als dat nodig is. De intake is bedoeld om de cliënt te leren kennen zodat wij een passend traject kunnen aanbieden. Daarna plaatsen we hem of haar op de wachtlijst. Omdat de situatie van een cliënt kan veranderen, houd ik contact met de verwijzers. Zo zorg ik ervoor dat de wachtlijsten up-to-date blijven. Zodra de cliënt is ingestroomd, schrijf ik een trajectplan. Daarvoor kijk ik naar de verschillende leefgebieden. Heeft iemand bijvoorbeeld schulden of trauma’s? En wat wil hij of zij bereiken? Vervolgens gaat de begeleiding aan de slag. Na 3 tot 6 maanden plannen we een evaluatiemoment met de cliënt in. Welke doelen gehaald zijn en welke nog niet? Moet het plan worden aangepast?

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de wachtlijst van team Centraal en Springplank 030. Elke donderdag bespreken we in het team de plaatsingen, door- en uitstroom. Verder ben ik sinds kort CTI-coach (een nieuwe behandelmethodiek) en contactpersoon voor de Stek.

Ik probeer mensen altijd zo goed mogelijk te helpen. Een juiste plaatsing geeft rust en stabiliteit zodat ze hun leven weer kunnen opbouwen. Laatst vertelde een jonge vrouw dat zij niemand had om op terug te vallen. Dat raakte mij in mijn hart. Ik gun iedereen het gevoel dat ze er mogen zijn.

 

 

 

 

terug naar boven