Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Verhalen van cliënten

De beste verhalen over schuldhulpverlening en budgetbeheer komen van onze cliënten. Op deze pagina verzamelen wij hun verhalen.

Bettie Sorgen, Een trotse werkende moeder
bettie is een positieve vrouw en moeder van 4 kinderen. Haar financiën waren een chaos, maar ze dacht het zelf te kunnen redden. Bettie wilde de uitzichtloze situatie voor haar kinderen doorbreken om hen een betere toekomst te kunnen bieden. Door zich open te stellen voor hulp en een consulent mee te laten denken, heeft zij haar leven een positieve wending gegeven. Nu is zij bezig met een opleiding tot bedrijfsleider.
“Wees tevreden met wat je hebt en wees dankbaar voor wat komen mag” (Bettie, 2017).

Bas Donkers, Een aanpakker die niet opgeeft
Bas raakte in de schulden en werd dakloos. Na veel tegenslag heeft hij nu weer een baan, is bijna schuldenvrij en is van plan een huis te gaan kopen.
“Je hebt veel zelf in de hand! Waardeer aangeboden hulp, neem het met beide handen aan.
Doe er wat mee! Stapje voor stapje kom je er wel en dan ben je opeens een ‘succesverhaal’ ” (Bas, 2017).

Vanessa Stevens, een moeder die werkt aan de toekomst
Als jonge moeder raakte Vanessa door tegenslagen in de schulden. De aangeboden hulp voelde in het begin als een beperking. Ze bleef positief en zag in dat zij een kans kreeg om opnieuw te beginnen. Vanessa werkt aan haar toekomst door zichzelf doelen te stellen. Een plan van aanpak is hierbij onmisbaar. Zij heeft geleerd dat acceptatie, geduld, leren van je fouten en zelfvertrouwen je helpen vooruit te komen.

“Praat over je problemen, schaam je er niet voor. Je bent echt niet de enige. Het duurt niet eindeloos, ook al voelt het zo in het begin. De deur zal steeds verder opengaan” (Vanessa, 2017).

Patricia Jol, heeft alles over voor anderen

Patricia is een positieve 70-jarige. Ze raakte in de problemen doordat zij graag anderen helpt. Ze is iemand die een ander haar laatste tientje geeft en dan zelf een droge boterham eet. Dat is ook tevens haar valkuil… Nu heeft Patricia haar financiën weer op orde, maar vindt het nog steeds fijn dat er iemand met haar administratie meekijkt.

“Ik vind het contact met de consulenten erg goed en ik hoop ook dat andere cliënten rustig met hulpverleners omgaan” (Patricia, 2017).

Henk Nicolaas, een sportieve doorzetter
Henk is een sportieve man, die na een moeizame scheiding bij Stadsgeldbeheer kwam. Gelukkig heeft hij goed contact met zijn dochter kunnen houden. Hij woont nu op een leuke plek in Utrecht en fietst lange afstanden, alleen of met zijn vriendin. Gemiddeld wel 1000 kilometer. Per week!

“Als je denkt het niet meer te redden, zet dan toch door. Ga niet bij de pakken neerzitten. Blijf proberen te bereiken wat je wilt en blijf positief” (Henk, 2017).

Rick Johnson, een positieve volhouder
Rick is een humoristische man, neemt geen blad voor de mond, ook al brengt dit hem soms in problemen. Na een nare scheiding raakte Rick dakloos en kwam terecht bij de Tussenvoorziening. Na een moeilijke tijd heeft hij zijn alcoholverslaving overwonnen. Zijn leven is nu in rustiger vaarwater terechtgekomen. Hij is schuldenvrij, woont samen met zijn vriendin en wandelt graag met zijn hond.

“Waar een wil is, is een weg. Drank maakt meer kapot dan je lief is” (Rick, 2017).

Bernhard Brons, van agressief naar sportcoach
Bernard is opgegroeid in de vechtsport-scene. Eerst gaf het een goed gevoel om voor zichzelf op te komen, maar al gauw was zijn agressie niet te controleren. Dit maakte dat zijn jeugd angstig en problematisch verliep. Dit veranderde toen Bernhard in aanraking kwam met Kempo, een sport die niet aanvallen, maar juist verdedigen als uitgangspunt heeft. Hierdoor heeft hij geleerd zijn agressie onder controle te houden. Hij studeerde met goed resultaat af aan de Kunstacademie en doet nu een opleiding tot allround sportcoach. In deze functie wil hij jongeren van de straat houden.

“Werk hard aan jezelf, pak problemen aan en blijf doorgaan” (Bernhard, 2017).

Het verhaal van John: Schulden komen en gaan
Schulden komen en gaan, maar niet vanzelf. Wanneer  je dat eenmaal doorhebt dan ben je al een heel eind op weg om je financiële problemen op te lossen. Lees zijn hele verhaal hier.

terug naar boven

Centrale aanmelding