Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Springplank 030

Het gastenverblijf van ‘t Groene Sticht is bedoeld voor deelnemers aan Springplank 030, pilot van de Tussenvoorziening, WIJ 3.0 en het Eindhovense bedrijf Springplank. Via deze pilot willen we mensen zonder werk en woning, versneld aan betaald werk en woonruimte helpen.

Fase 1 en 2
De pilot fase 1 startte op 1 april en stopte op 1 oktober 2020. De eerste zes kandidaten kregen een kamer in het gastenverblijf van ‘t Groene Sticht. Andere kandidaten kregen een kamer op een andere locatie. De eerste resultaten zijn dat 50% van de kandidaten inmiddels een betaalde baan heeft en zeven kandidaten stromen al positief uit!

Vanaf 1 oktober 2020 zijn we in fase 2 beland. We werken nu met 17 kandidaten. Vier van hen starten in een nieuwbouwwoning in complex de Muzikant in Leidsche Rijn.

Hoe werkt Springplank 030?
Met Springplank begeleiden wij je naar een betaalde baan en woonruimte. Daarbij verwachten we ook wat van jou. Je gaat direct aan de slag bij WIJ 3.0. Samen met je persoonlijke begeleider onderzoek je waar jij goed in bent en wat voor werk bij jou past. Daarnaast leer je hoe je een goede buur en huurder bent én hoe je een huishouden runt. Ook ga je aan de slag met het op orde krijgen van je geldzaken. Het doel is dat jij straks weer op jezelf woont en financieel zelfstandig bent.

Is Springplank iets voor jou?
Je kunt meedoen aan Springplank 030 als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je hebt geen werk en woning en hebt hulp nodig om dit te veranderen.
  • Je bent aangemeld bij de Tussenvoorziening of Stadsteam Herstel.
  • Je wilt graag aan het werk én kunt dit ook volhouden.

Hoe ziet het traject eruit?
Het traject duurt maximaal 18 maanden en bestaat uit 5 fases:

Fase 1
Je krijgt een kamer in een groepswoning en gaat direct aan het werk. Met hulp van je begeleider onderzoek je wat voor werk bij jou past.

Fase 2
Samen met je begeleider zoek jij een betaalde werkplek. Je begint op proef. Tijdens deze periode houd je je uitkering. Je krijgt dus nog geen salaris.

Fase 3
Gaat de proefperiode goed? Dan krijg je een contract en salaris. Gaat de proefperiode niet goed? Dan ga je op zoek naar een andere werkplek.

Fase 4
Gaat het werken en wonen in een groep goed? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar zelfstandige woonruimte.

Fase 5
Na maximaal 18 maanden sta je weer op eigen benen. Als dat nodig is, krijg je nog wel begeleiding.

Belangrijk om te weten
Wij ondersteunen je, maar je bent zélf verantwoordelijk. Lukt het jou na meerdere pogingen niet om je baan te houden? Dan raak je je kamer of woonruimte kwijt en ga je weer naar de nachtopvang. Samen zoeken we naar een andere oplossing.

Heb je vragen?
Bel ons tussen 9.30 en 12.30 uur bellen op 030 233 22 86.

Hoe meld ik mij aan?
Dat gaat via je begeleider. Heb je nog geen begeleider? Dan heb je een verwijzing nodig. Dat regel je via:

Buurtteam Utrecht
Stadsteam Herstel

terug naar boven

Centrale aanmelding

Springplank 030

Ab Harrewijnstraat 46
3544 AL Utrecht
Tel: 030-2380365