Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Gastenverblijf ‘t Groene Sticht

Gastenverblijf ’t Groene Sticht biedt (ex) dak- en thuislozen een opstap naar zelfstandig wonen. Motivatie om aan het werk te gaan is het belangrijkste criterium om in aanmerking te komen voor woonruimte in het gastenverblijf.

Gastenverblijf ’t Groene Sticht
Het gastenverblijf ’t Groene Sticht biedt 11 (ex) dak- en thuislozen een opstap naar zelfstandiger wonen. De mensen wonen op ’t Groene Sticht, een woonerf in Parkwijk, waar de instellingen, bewoners en burgers ervoor hebben gekozen om met elkaar te leven. Naast eigen kracht ook samenkracht. Zo werken de bewoners van het gastenverblijf vaak in de kringloopwinkel van Emmaus, op hetzelfde woonerf. (zie voor meer informatie www.groenesticht.nl).

Vanaf de start gaat het bij het gastenverblijf niet alleen om wonen, maar ook om werken. Vrijwilligerswerk of betaald werk, afhankelijk van de mogelijkheden van de bewoner. Motivatie om aan het werk te gaan, is het belangrijkste criterium om in aanmerking te komen voor woonruimte in het gastenverblijf.

Voor wie is het gastenverblijf ’t Groene Sticht?
Om in aanmerking te komen voor het gastenverblijf moet u bereid zijn om een dagbesteding van minimaal 20 uur te vervullen en een bijdrage te leveren binnen het woonerf ’t Groene Sticht. De problematiek mag het functioneren in het gastenverblijf, het samenwonen met 10 andere mensen, en het werk niet in de weg staan.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
De bewoners in het Gastenverblijf wonen zo goed mogelijk samen. Zij spreken elkaar aan op de huisregels en zij gaan met respect met elkaar om. De begeleiding is beperkt tot enkele uren per dag en er is geen begeleiding in het weekend.

Bij het gastenverblijf krijgt u een individuele begeleider, die u op afspraak ondersteunt bij het weer op de rails krijgen van uw leven. Op zo’n manier dat u vanuit het gastenverblijf uiteindelijk door kan stromen naar een woonplek die bij u past. Waarbij en hoe u wordt ondersteund, hangt grotendeels af van wat u wenst en nodig heeft. Onderwerpen die in de begeleiding in elk geval aan de orde komen zijn financiën, dagbesteding of werk, en samenleven met andere mensen. Na aanmelding kan een informatiegesprek volgen. Wanneer op korte termijn plaats is in de voorziening, volgt een kennismakingsgesprek.

Wat is de wachttijd?
De wachttijd voor het gastenverblijf ’t Groene Sticht varieert.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Uw verwijzer of een medewerker van de Tussenvoorziening kan u helpen bij uw aanmelding. Direct aanmelden kan hier. Heeft u geen begeleider en heeft u wel hulp nodig bij het invullen van het formulier? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Centrale Aanmelding tel: 030-2332286 (op werkdagen tussen 9:30 en 12:30 uur).

terug naar boven

Centrale aanmelding

Gastenverblijf ‘t Groene Sticht

Ab Harrewijnstraat 46
3544 AL Utrecht
Tel: 030-2380365