Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Seyster Veste

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Met deze insteek is De Seyster Veste aan de Zeisteroever in Zeist gerealiseerd. Dit complex met 32 appartementen is volgens het ‘gemengd wonen’ concept ingericht. Seyster Veste is een samenwerking tussen de Tussenvoorziening en woningcorporatie Woongoed Zeist. De Seyster Veste opende in maart 2020 haar deuren.

Wat is gemengd wonen?
Bij een gemengd woonproject kiezen verschillende groepen mensen er bewust voor om met elkaar samen te wonen, contact te onderhouden en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Al jarenlang werken wij samen met woningcorporaties om gemengde woonprojecten mogelijk te maken, want samen ben je sterk. Dat geldt vooral voor woonprojecten waar mensen die ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken samenwonen met mensen die dat steuntje graag geven.

Voorbeelden
Gemengd wonen bestaat al op verschillende plekken en is erg succesvol. Voorbeelden zijn Majella Wonen, Parana en ’t Groene Sticht in Utrecht.

Onze rol
De Tussenvoorziening ondersteunt de woonvereniging de eerste drie jaar. Zo zijn wij bij vergaderingen aanwezig en adviseren het bestuur. Ook zoeken wij contact met de omwonenden voor verbinding met de wijk.

Beter een goede buur dan een verre vriend
Bij Seyster Veste worden 16 appartementen bewoond door cliënten van ons die thuis,- of dakloos zijn geweest. De aanmelding voor onze cliënten verloopt via de trajectregisseurs (tvzeist@tussenvoorziening.nl).

De andere 16 appartementen zijn verhuurd aan mensen die ervoor kiezen om als ‘goede buur’ deel te nemen aan het woonproject. Deze huurders stellen zich open en toegankelijk naar elkaar op, maken af en toe een praatje en helpen een handje zoals dat eigenlijk normaal is in een fijne woonomgeving met sociale binding.

Lid worden van de woonvereniging
Alle woningen zijn nu bewoond. Als je op de wachtlijst wilt als ‘reguliere bewoner’, kan je een mail sturen naar de toelatingscommissie: wonenseysterveste@gmail.com. Je komt alleen op de wachtlijst als lid van de woonvereniging Seyster Veste. Woonvereniging Seyster Veste en de Tussenvoorziening hebben een gezamenlijk doel. Dat is een sterk netwerk, altijd een ‘goede buur’ en volop sociale betrokken zijn bij onze cliënten. Dat maakt hen sterk en weer een volwaardig lid van de maatschappij.

terug naar boven

Centrale aanmelding