Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Seyster Veste

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Met deze insteek wordt Seyster Veste aan de Zeisteroever 1 gerealiseerd. Dit complex met 32 appartementen wordt volgens het ‘gemengd wonen’ concept ingericht. Seyster Veste is een samenwerking tussen de Tussenvoorziening en woningcorporatie Woongoed Zeist. We verwachten dat Seyster Veste eind 2019 haar deuren opent.

Wat is gemengd wonen?
Bij een gemengd woonproject kiezen verschillende groepen mensen er bewust voor om met elkaar samen te wonen, contact te onderhouden en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Al jarenlang werken wij samen met woningcorporaties om gemengde woonprojecten mogelijk te maken. Want samen ben je sterk. En dat geldt met name voor woonprojecten waar mensen die ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken samenwonen met mensen die dat steuntje graag geven.

Gemengd wonen bestaat al op verschillende plekken en is erg succesvol. Voorbeelden zijn Majella Wonen, Parana en ’t Groene Sticht in Utrecht.

Beter een goede buur dan een verre vriend
Bij Seyster Veste worden 16 appartementen bewoond door cliënten van ons die dakloos zijn geweest. De aanmelding voor onze cliënten verloopt via de trajectregisseurs (tvzeist@tussenvoorziening.nl). De andere 16 appartementen worden verhuurd aan mensen die ervoor kiezen om als ‘goede buur’ deel te nemen aan het woonproject. Ons doel is een sterk netwerk, altijd een ‘goede buur’ en volop sociale betrokkenheid voor onze cliënten. Dat maakt hen sterk en weer een volwaardig lid van de maatschappij.

Wanneer ben je een goede buur?
Seyster Veste biedt plek aan 16 woningzoekenden die een actieve bijdrage willen leveren aan deze woonvorm. De woningen zijn 35 tot 45 m2. Hier vindt u meer informatie over de woningen.

Dit zijn de voorwaarden:

  • U staat ingeschreven bij Woningnet.
  • U heeft recht op een sociale huurwoning in Zeist.
  • U verdient maximaal € 38.035 bruto per jaar.

Verder bent u bereid om:

  • zich als goede buur in te zetten voor een schone, veilige en betrokken woonomgeving.
  • onderlinge contactmomenten/activiteiten te organiseren en/of hieraan deel te nemen.
  • per tourbuurt deel te nemen aan het bestuur van de woonvereniging Seyster Veste.
  • aan voorlichting en informatiebijeenkomsten deel te nemen.

Wij ondersteunen de woonvereniging de eerste drie jaar. Zo zijn wij bij vergaderingen aanwezig en adviseren het bestuur. Ook zoeken wij contact met de omwonenden voor verbinding met de wijk.

Meer weten of aanmelden?
Nico beantwoordt uw vragen graag. U kunt hem bellen op 06 20 24 19 03 of mailen via nicoooms@tussenvoorziening.nl. Wilt u zich aanmelden? Dan stuurt u een e-mail met uw contactgegevens en motivatie naar nicoooms@tussenvoorziening.nl. U krijgt dan een uitnodiging voor onze informatiebijeenkomst op dinsdagavond 17 september.

terug naar boven

Centrale aanmelding