Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Housing First

Housing First is individueel begeleid wonen voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Er is sprake van meervoudige, complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Mensen krijgen eerst een woning aangeboden en in tweede instantie worden ze begeleid en gemotiveerd om hulp of behandeling te aanvaarden.

Bekijk hier de video over Housing First.

De voorziening
Cliënten met meervoudige complexe problematiek krijgen (met een 3-tal basisvoorwaarden) eerst een woning en daarnaast intensieve, integrale ondersteuning bij hun verdere herstel. We begeleiden met een lange adem en laten pas los als dat kan. Housing First is bedoeld voor mensen met een langdurige hulpverlenershistorie.

Voor wie is Housing First?
Housing First is bedoeld voor mannen en vrouwen ouder dan 23 jaar met een (langdurige) hulpverleningshistorie. Bewoners dienen op tijd huur te betalen en geldbeheer te accepteren.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
Bij Housing First is er ambulante woonbegeleiding en activering.

Wat is de wachttijd?
De start van de hulp is afhankelijk van uw hulpvraag, indicatie en beschikbare woonruimte. Voor beschikbare woonruimte zijn we in veel gevallen afhankelijk van het aanbod van woningbouwcorporaties.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Cliënten kunnen zich aanmelden via de Centrale Aanmelding, klik hier voor het aanmeldformulier.

terug naar boven

Centrale aanmelding

Housing First

Housing First
Ghanadreef 2A
3564 EK Utrecht
Telefoon: 030 – 2736060