Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Housing First

Housing First is individueel begeleid wonen voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Er is sprake van meervoudige, complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Mensen krijgen eerst een woning aangeboden en in tweede instantie worden ze begeleid en gemotiveerd om hulp of behandeling te aanvaarden.

De voorziening
Housing First biedt mensen een eigen woning op naam van de Tussenvoorziening. Bewoners zijn verantwoordelijk voor het eigen huishouden.
Na verloop van tijd kan het huurcontract van de Tussenvoorziening worden overgedragen aan de bewoner.

Voor wie is Housing First?
Housing First is bedoeld voor mannen en vrouwen ouder dan 23 jaar met een (langdurige) hulpverleningshistorie. Bewoners dienen op tijd huur te betalen en geldbeheer te accepteren.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
Bij Housing First is er ambulante woonbegeleiding en activering.

Wat is de wachttijd?
De start van de hulp is afhankelijk van uw hulpvraag, indicatie en beschikbare woonruimte. Voor beschikbare woonruimte zijn we in veel gevallen afhankelijk van het aanbod van woningbouwcorporaties.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Cliënten kunnen zich aanmelden via de Centrale Aanmelding, klik hier voor het aanmeldformulier.

terug naar boven

Centrale aanmelding

Housing First

Housing First
Ghanadreef 2A
3564 EK Utrecht
Telefoon: 030 – 2736060