Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Begeleidingsteams

De  Begeleidingsteams Centraal, Overvecht en Noord-West bieden begeleiding in de eigen leefomgeving aan cliënten die (zelfstandig) gaan wonen in de wijken Utrecht Centraal, Noord-West of Overvecht. Het doel is de cliënten zo zelfstandig en prettig mogelijk te laten wonen.

Voor wie is Begeleidingsteams Centraal, Overvecht en Noord-West?
De Begeleidingsteams Centraal, Overvecht en Noord-West bieden begeleiding aan mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder, stellen of gezinnen die doorstromen naar een (zelfstandige) woonruimte. De cliënten hebben steun en begeleiding nodig in de eigen leefomgeving om zo zelfstandig mogelijk te wonen en zich te kunnen handhaven.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
Samen met een begeleider van een van de Begeleidingsteams wordt een actieplan opgesteld. De begeleider voert gesprekken met u, ondersteunt, oefent situaties en vaardigheden en biedt indien nodig materiële en financiële begeleiding. Ook ondersteunt de begeleiding u om zo actief mogelijk in de wijk te participeren en een eigen (sociaal) netwerk op te bouwen.

Wat is de wachttijd?
De start van de hulp is afhankelijk van onder andere uw hulpvraag, indicatie en beschikbare woonruimte. Voor beschikbare woonruimte zijn we in veel gevallen afhankelijk van het aanbod van woningbouwcorporaties. Aanmelding en intake kunnen wel eerder plaatsvinden.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Cliënten kunnen zich rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier. Heeft u geen verwijzer of hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met de afdeling Centrale Aanmelding tel: 030-2332286 (op werkdagen tussen 9.30 uur en 12.30 uur).

terug naar boven

Centrale aanmelding

Begeleidingsteams

Begeleidingsteam Centraal
Groeneweg 2
3531 VE Utrecht

Begeleidingsteam Overvecht
Ghanadreef 2a
3564 EK Utrecht

Begeleidingsteam Noord-West
Boerhaaveplein 50
3552 CT Utrecht