Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Weerdsingel

Opvang Weerdsingel biedt een veilige plek aan mensen die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Bewoners kunnen hier aansterken, tot rust komen en aan hun toekomst werken.

Voorziening
Bewoners kunnen de hele dag op Weerdsingel verblijven. Wel wordt van hen verwacht dat ze 16 uur per week dagbesteding doen en meehelpen in huis.
Bewoners krijgen een bed op een twee- of driepersoonskamer. ’s Avonds kan er worden gegeten. Ze koken zelf. Er is ontbijt en lunch.

Voor wie is Opvang Weerdsingel?
Opvang Weerdsingel is voor mannen en vrouwen die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Bewoners kunnen bijvoorbeeld uitgeprocedeerd zijn en geen recht hebben op een verblijfsvergunning. Om bij de opvang te verblijven is toestemming nodig van de bindingscommissie van de Gemeente Utrecht en moet er begeleiding zijn door bijvoorbeeld STIL of het ex-Ama Team.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
De opvang biedt geen hulpverlening. Hiervoor kunnen bewoners terecht bij de organisatie die hen begeleidt. Wel bieden de begeleiders van Weerdsingel hulp bij de voortgang van het traject en de mogelijkheden voor dagbesteding. Na maximaal drie weken wordt in overleg tussen hulpverleners en de gemeente bepaald of de opvang nog nodig is.

Wat is de wachttijd?
De wachttijd is afhankelijk van de voortgang van uw procedure bij de bindingscommissie.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Om bij de opvang Weerdsingel te kunnen verblijven moet u worden aangemeld door bijvoorbeeld STIL (030 – 2713463) of het ex-Ama Team (030 -2725002). Zij melden u eerst aan bij de bindingscommissie van de gemeente. Deze commissie bepaalt of er toegang wordt verleend of niet. Om te kunnen bepalen of er toegang wordt verleend is er informatie nodig over uw situatie. Met uw toestemming geeft de begeleidende organisatie deze informatie aan de gemeente. Zodra de toegang is verleend neemt de begeleidende organisatie contact op met de Tussenvoorziening.

terug naar boven

Centrale aanmelding

Weerdsingel

Weerdsingel Oostzijde 34
3514 AC Utrecht

030 – 2730407
weerdsingel@tussenvoorziening.nl