Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Weerdsingel

Weerdsingel
Opvang Weerdsingel biedt een veilige plek aan mensen die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Bewoners kunnen hier aansterken, tot rust komen en aan hun toekomst werken.

Voorziening
Bewoners kunnen de hele dag bij de Weerdsingel verblijven. Wel wordt van hen verwacht dat ze 16 uur per week dagbesteding doen en meehelpen in huis. Bewoners krijgen een bed op een twee- of driepersoonskamer. Bewoners krijgen weekgeld, waarvoor ze zelf boodschappen halen voor de maaltijd. Ze koken dus zelf. Ontbijt en lunch wordt verzorgd door de opvang.

Voor wie is Opvang Weerdsingel?
Opvang Weerdsingel is voor mannen en vrouwen die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Bewoners hebben geen geldig document en zijn daardoor dakloos geworden. Om in de Weerdsingel te verblijven moet er sprake zijn van kwetsbaarheid en regiobinding en moet er begeleiding zijn door STIL, VWMN of het ex-Ama Team.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
De opvang biedt geen hulpverlening op juridisch gebied, zoals het vinden van een nieuwe advocaat en verzamelen van nieuwe bewijzen voor een vervolgprocedure. Hiervoor kunnen bewoners terecht bij de organisatie die hen begeleidt. Wel bieden de begeleiders van Weerdsingel hulp bij acute medische zaken, de voortgang van het traject en de mogelijkheden voor dagbesteding. In overleg met hulpverleners en de begeleidende instantie wordt bepaald of de opvang nog nodig is en voor welke duur. Het merendeel van de bewoners stroomt na een aantal maanden uit naar een andere opvangplek.

Wat is de wachttijd?
De wachttijd is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De wachtlijst wordt bijgehouden door de Weerdsingel en de aanmeldende organisaties.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Om bij de opvang Weerdsingel te kunnen verblijven moet u worden aangemeld door bijvoorbeeld STIL (030 – 2713463), Vluchtelingenwerk Midden Nederland (030-2340676) of het ex-Ama Team (030 -2725002). Om te kunnen bepalen of er toegang wordt verleend is er informatie nodig over uw situatie. De begeleidende instanties controleren eerst op regiobinding en melden u dan aan voor de wachtlijst voor de Weerdsingel. Met uw toestemming geeft de begeleidende organisatie uw informatie ook door aan de gemeente.

terug naar boven

Centrale aanmelding

Weerdsingel

Weerdsingel Oostzijde 34
3514 AC Utrecht

030 – 2730407
weerdsingel@tussenvoorziening.nl