Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Nachtopvang in Zelfbeheer

Nachtopvang  in Zelfbeheer (NoiZ) biedt een slaapplaats voor de nacht aan dak- en thuislozen. De NoiZ wordt beheerd door mensen die zelf dakloos zijn geweest en dus begrijpen hoe het is om dakloos te zijn. De eerste toegang tot de NoiZ verloopt via Herstart.

https://youtu.be/igAu7O9XQ6M
Evi Hanssen hielp tijdens Heel Holland Zorgt een dag mee op de NoiZ.

De voorziening
Gasten helpen met de huishoudelijke taken om de NoiZ draaiende te houden. Door het uitvoeren van deze taken krijgt de gast een nacht vergoed of ontvangt hij een consumptiekaart.

De NoiZ heeft enkele slaapzalen, warme douches en een grote huiskamer. Er is een aparte slaapzaal voor vrouwen. Ook is het mogelijk om warm te eten en kleding te wassen. We zijn open van 20.00 uur tot 10.00 uur (in het weekend tot 11.00 uur) de volgende dag. Overdag is de NoiZ gesloten.

Een overnachting bij de NoiZ kost € 4,50 per nacht.  Lunch en warme maaltijd samen kost € 4,50.

Voor wie is de NoiZ?
De NoiZ biedt een slaapplaats aan mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. De eerste toegang tot de NoiZ verloopt via Herstart.

Welke begeleiding kunnen gasten verwachten?
De beheerders van NoiZ zijn het centrale aanspreekpunt tijdens de overnachting. Er is verder geen begeleiding aanwezig.

Wat is de wachttijd?
Er is geen wachtlijst bij de NoiZ.

Voor het verrichten van gastentaken kunnen gasten zich ’s avonds melden bij de dienstdoende beheerder. Door Corona kunnen gasten nu ook overdag bij de NoiZ terecht.

Beheergroep
Om de sociale veiligheid in het gebied rond de NoiZ te waarborgen is er met omwonenden, de gemeente, politie, gasten en de Tussenvoorziening een beheerplan gemaakt. Dat plan leest u hier.

terug naar boven

Centrale aanmelding

Nachtopvang in Zelfbeheer

Tijdelijk: Maliebaan 76-78
3581 CV Utrecht
Telefoon: 030 – 2517280