Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

BOKA

De BOKA biedt een veilig en tijdelijk onderdak aan mensen die plotseling dakloos zijn geraakt en praktische hulp en begeleiding nodig hebben. Het doel is de noodsituatie te stabiliseren en zo snel als mogelijk door te stromen naar een vervolgplek.

De voorziening
De BOKA heeft 16 kamers waarvan de badkamer wordt gedeeld met twee of drie personen. Er zijn ook twee gezinsappartementen beschikbaar. Iedere bewoner krijgt een eigen kamer of appartement dat in de basis is gemeubileerd. Cliënten helpen mee met het schoonhouden van het pand.
Daarnaast is er een woning in IJsselstein voor drie cliënten die zelfstandig wonen en ambulante begeleiding krijgen.

De BOKA is goed bereikbaar met de auto, bus en tram. Er zijn voldoende scholen en winkels in de buurt aanwezig.

Voor wie is de BOKA?
De BOKA is er voor zowel alleenstaanden als een- en tweeouder gezinnen vanaf 18 jaar. Het gaat om mensen die door allerlei omstandigheden in de problemen zijn gekomen en hierdoor dakloos zijn geworden.

De BOKA is niet geschikt voor mensen met ernstige of acute psychiatrische aandoeningen of een verslaving waarvoor zij niet behandeld willen worden en niet voor mensen die veel lichamelijke zorg nodig hebben. Gebruik van verdovende middelen of alcohol zijn niet toegestaan op de BOKA, omdat de veiligheid van iedereen gewaarborgd moet blijven.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
De BOKA is er voor het stabiliseren van de situatie en het zo snel mogelijk vinden van nieuwe huisvesting. Bewoners krijgen steun van een team van locatie- en activerend begeleiders. Bewoners hebben een vaste begeleider met wie ze samen een actieplan maken en uitvoeren. In dit plan staat welke begeleiding nodig is om zo snel mogelijk uit de crisissituatie te komen.

Er is 24 uur begeleiding aanwezig. Van de bewoners wordt verwacht dat ze meehelpen bij het leefbaar houden van de voorziening. We dragen met elkaar zorg voor een positieve sfeer waarin ruimte is voor humor, feedback en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Aanmelden bij de BOKA gaat via de centrale aanmelding. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Na het invullen van het aanmeldformulier krijgt u een oproep voor een intakegesprek waarin duidelijk wordt welk traject er voor u wordt ingezet.

 

terug naar boven

Centrale aanmelding

BOKA

Martinbaan 436
3439 NN Nieuwegein
Telefoon: 030 687 20 00