Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Versnelde financiële dienstverlening

Stadsgeldbeheer biedt trajecten Versnelde Financiële Dienstverlening (VFD). Deze dienstverlening kenmerkt zich als kort en intensief. Dit houdt in dat er vóór instroom in de opvangvoorziening een financiële intake plaatsvindt met de cliënt waardoor er bij instroom direct met de financiën gestart kan worden. De cliënt, de woonbegeleider en de financieel begeleider maken samen een plan om de financiële situatie zo snel mogelijk gezond te krijgen waardoor de cliënt niet nodeloos lang in de opvang hoeft te verblijven.
Op basis van deze intake worden vervolgstappen gezet: inkomsten op niveau, de uitgaven in balans met het inkomen, inventarisatie van schulden, afbetalen van (feitelijk) preferente schuldeisers en het bepalen welk vervolg passend is na de VFD als het gaat om de financiën. Een traject VFD duurt gemiddeld zes maanden. Het aanbod wordt geboden aan cliënten van Moviera, Leger des Heils en de Tussenvoorziening.

terug naar boven

Aanmelden Stadsgeldbeheer