Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

VoedselbankPLUS

VoedselbankPLUS stelt (nood)voedselpakketten samen voor mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren. De verschillende uitgiftepunten zijn een plek voor ontmoeting waar deelnemers weer gemotiveerd worden om deel te nemen aan activiteiten. De uitgiftepunten worden door vrijwilligers draaiende gehouden.

Voor wie is VoedselbankPLUS?
Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket gelden specifieke inkomenseisen. Bij toekenning van een voedselpakket gaan we uit van het besteedbare inkomen dat mensen maandelijks overhouden nadat vaste lasten zoals huur, gas/water/licht en verzekeringen betaald zijn. Er wordt naar elke persoonlijke situatie gekeken.

Welke begeleiding kunt u verwachten?
Bij VoedselbankPLUS worden deelnemers eerst met een voedselpakket geholpen (noodhulp) om vervolgens de financiële administratie op orde te krijgen. Wij verwijzen indien nodig door naar andere vormen van hulpverlening.

Wat is de wachttijd?
Er is geen wachttijd verbonden aan VoedselbankPLUS.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Bekijk hier op basis van het postcodegebied bij welk uitgiftepunt u zich kunt aanmelden. Meer informatie over aanmelden kunt u vinden op de website van VoedselbankPLUS.

Vrijwilliger worden bij VoedselbankPlus? Bekijk de actuele vrijwilligersvacatures hier.

terug naar boven

Centrale aanmelding