Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Maatjes en vriendengroepen

Wilt u graag iemand ontmoeten om leuke dingen mee te doen? Dan is Maatjes misschien iets voor u.

Wat is Maatjes?
Via Maatjes koppelen wij u aan een vrijwilliger die een maatje wil worden. Samen met uw maatje gaat u leuke dingen doen. Zo kunnen jullie gaan sporten, muziek maken, koken of wandelen.

Hoe werkt Maatjes?
Via een kennismakingsgesprek leert u uw maatje kennen. Daarna spreekt u een half jaar lang elke week of één keer per twee weken met uw maatje af. Wat jullie samen doen en wanneer jullie afspreken, bepalen jullie zelf. Zolang het maar gezellig is. Na drie maanden nemen wij contact met u en uw maatje op. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u iets overhoudt aan uw contact met uw maatje, bijvoorbeeld nieuwe contacten. Uw maatje kan u hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen met u naar een buurthuis of kookclub te gaan zodat u nieuwe mensen leert kennen.

Voor wie is Maatjes bedoeld?
Maatjes is voor mensen die dakloos zijn geweest en/of psychiatrische problemen hebben en graag nieuwe contacten opdoen.

Hoe meld ik mij aan?
Daarvoor stuurt u een e-mail naar maatjes@tussenvoorziening.nl. U kunt ons natuurlijk ook bellen via 030 275 96 45.

Hoe duurt het voordat ik een maatje heb?
Dat is moeilijk om aan te geven. Dat komt omdat wij afhankelijk zijn van vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk dat u en uw maatje goed bij elkaar passen. Het is niet zo dat diegene die het langste wacht als eerste aan de beurt is.

 

terug naar boven