Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Maatjes

Wil je graag iemand ontmoeten om leuke dingen mee te doen? Meld je aan voor een maatje!

Wat is Maatjes?
Via Maatjes koppelen wij je aan een vrijwilliger die een maatje wil worden. Samen met jouw maatje ga je leuke dingen doen. Zo kunnen jullie gaan sporten, muziek maken, koken of wandelen.

Hoe werkt Maatjes?
Via een kennismakingsgesprek leer je jouw maatje kennen. Daarna spreek je een half jaar lang elke week of één keer per twee weken met jemaatje af. Wat jullie samen doen en wanneer jullie afspreken, bepalen jullie zelf. Zolang het maar gezellig is. Na drie maanden nemen wij contact met jou en jouw maatje op.

Wij vinden het belangrijk dat je iets overhoudt aan uw contact met je maatje, bijvoorbeeld nieuwe contacten. Je maatje kan je hierbij helpen. Bijvoorbeeld door samen naar een buurthuis of kookclub te gaan zodat je nieuwe mensen leert kennen.

Voor wie is Maatjes bedoeld?
Maatjes is voor mensen die dakloos zijn geweest, verslavingsproblemen hebben of psychiatrische problemen hebben en graag nieuwe contacten willen opdoen. Speciaal voor mensen met een LHBTI-achtergrond hebben we Regenboogmaatjes.

Hoe meld ik mij aan?
Daarvoor stuur je een e-mail naar maatjes@tussenvoorziening.nl. Je kunt ons natuurlijk ook bellen via 030 275 96 45.

Hoe lang duurt het voordat ik een maatje heb?
Dat is moeilijk om aan te geven. Dat komt omdat wij afhankelijk zijn van vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk dat jij en je maatje goed bij elkaar passen. Het is niet zo dat diegene die het langste wacht als eerste aan de beurt is.

 

terug naar boven