Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Maatjes en vriendengroepen

Een maatjeskoppel onderneemt samen leuke activiteiten met als doel de deelnemer zich meer thuis te laten voelen in de samenleving en actief te maken. We proberen een zo goed mogelijke match te maken tussen u (een deelnemer) en een vrijwilliger.

Voor wie is Maatjes?
Maatjes is voor mensen met een psychiatrische of een dakloze achtergrond die behoefte hebben aan een nieuw contact. De deelnemer moet 18 jaar of ouder zijn en in de Gemeente Utrecht wonen. Er zijn ook Maatjes speciaal voor gezinnen.

Een maatje is een vrijwilliger die een half jaar samen met iemand met een psychiatrische of een dakloze achtergrond één of twee uur per week afspreekt. Wat u samen doet en wanneer u afspreekt is afhankelijk van de vraag en interesses van de deelnemer en de vrijwilliger. U kunt hierbij denken aan sporten, naar de bioscoop, koken, net wat u samen wilt doen. Als maatjeskoppel onderneemt u samen activiteiten met als doel u een stukje op weg te helpen (op welk gebied dan ook).

Wat kan ik verwachten?
Vrijwilligers spreken uw eigen kracht aan en proberen deze te vergroten. Maatjeskoppels worden ondersteund door een vrijwilligersondersteuner van de Tussenvoorziening.

Wat is de wachttijd?
Het is moeilijk om een concrete wachttijd aan te geven, omdat we afhankelijk zijn van vrijwilligers.

We matchen mensen die (goed) bij elkaar passen, dus het is niet zo dat diegene die het langste wacht als eerste aan de beurt is.

Hoe meld ik me aan?
Om u aan te melden als deelnemer of vrijwilliger kunt u contact opnemen door een email te sturen naar maatjes@tussenvoorziening.nl of bel naar 030 – 2759645.

terug naar boven