Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Imagoproject

Het Imagoproject biedt voorlichting over dak- en thuisloosheid en de achtergronden van cliënten in de hulpverlening. Het Imagoproject wil een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming door het vertellen van het eigen levensverhaal. Eigen ervaringen van de voorlichters staan centraal. Onderwerpen zijn: psychiatrie, criminaliteit en de bejegening van cliënten in de hulpverlening.

Voor wie is het Imagoproject?
Het Imagoproject geeft voorlichtingen aan allerlei groepen in de samenleving, zowel aan maatschappelijke instellingen en het onderwijs als aan bedrijven. Voorbeelden van een aantal van deze groepen zijn: vrouwen- en studentenverenigingen, kerken, woningbouwcorporaties, fondsen en scholen.

De voorlichters zijn vrijwilligers die (voormalig) dak- en thuisloos of cliënt in de OGGZ zijn. Door hun levensverhaal te vertellen geven zij inzage in hun achtergrond, ontwikkeling en hun levenskracht. Door het inzetten van hun ervaringskennis verwerven de voorlichters nieuwe competenties, zodat zij kunnen doorgroeien naar nieuw (vrijwilligers)werk.

Samenwerkingen
Het Imagoproject werkt samen met verschillende organisaties in de regio Utrecht en daar buiten:

  • De Hogeschool Utrecht en Christelijke Hogeschool Ede, ROC Midden Nederland en diverse lagere scholen.
  • Stichting Gids, Wij3.0, Lister, Victas, Armoedecoalitie en ervaringscoaches.
  • Theatergroep STUT, Museum Catharijne Convent.
  • ASR verzekeringsbank, ABN AMRO bank, Green Businessclub.
  • K.F. Heinfonds

Cursus “omgaan met moeilijke doelgroepen” voor inkomensbeheerders en bewindvoerders

Lees hier de flyer met cursusinformatie.

 

Publicaties

terug naar boven

Imagoproject

Keulsekade 36
3531 JX Utrecht

030 - 2759645