Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Wachttijden

Aanmelding en intake
Wanneer u zich bij ons wilt aanmelden klik dan hier voor meer informatie en contactgegevens van de Centrale Aanmelding.

Na uw aanmelding nemen wij binnen vijf werkdagen contact met u op. Wij kijken dan meteen of u in aanmerking komt voor hulp van de Tussenvoorziening (afhankelijk van onder andere leeftijd en regiobinding). Als dat zo is, wordt er een intake gepland waarin we bespreken wat uw hulpvraag is. Daarna kijken we of wij u daarbij kunnen helpen en welke hulp het beste bij u past. Hiervoor voeren we gesprekken met u en eventueel andere betrokkenen.

Wachtlijst en overbrugging
Wij vinden het belangrijk om mensen zo snel mogelijk te helpen. Helaas lukt dit niet altijd en kunnen we niet meteen alle hulp bieden. Bij de meeste (woon)voorzieningen is sprake van een wachttijd. Tijdens deze wachttijd kan, indien nodig en mogelijk, een vorm van overbruggingszorg of opvang worden geboden.

Tijdens uw intake kijken wij samen met u wat er nodig en mogelijk is om de wachttijd te overbruggen en wat wij hierin kunnen betekenen. Dit hangt onder andere af van uw persoonlijke situatie, uw hulpvraag, de urgentie en de zwaarte van uw problematiek. Wanneer u nog in begeleiding bent bij een andere organisatie of hulpverlener, zullen wij bespreken of deze begeleiding kan doorlopen gedurende uw wachttijd bij ons.

Als er sprake is van ernstige schuldenproblematiek kijken we of we direct een aanmelding bij Stadsgeldbeheer kunnen doen. Vanuit Stadsgeldbeheer wordt uw financiële situatie en de mogelijkheden voor een traject bij Stadsgeldbeheer met u besproken. Dit aanmeldgesprek vindt binnen vier weken plaats.

De start van de hulp is afhankelijk van onder andere uw hulpvraag, indicatie en beschikbare woonruimte. Voor beschikbare woonruimte zijn we in veel gevallen afhankelijk van het aanbod van woningbouwcorporaties.

terug naar boven

Centrale aanmelding