Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Vrijwillig Koud Weer Regeling

Als de gevoelstemperatuur 0 graden is, openen wij een extra opvang voor mensen die dakloos zijn. Zodat ook zij binnen kunnen slapen. Wil jij wat voor hen betekenen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Buiten slapen is geen pretje. Toch slapen mensen buiten, ook in Utrecht. Soms omdat ze niet in de opvang willen slapen. En soms omdat er geen plek is. Als het erg koud is, dan kan dit gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Iedereen moet dan binnen kunnen slapen. De gemeente kondigt dan de Koud Weer Regeling aan. Dat betekent dat iedereen gratis kan overnachten. Nachtopvang Stadsbrug wordt dan uitgebreid met een aantal extra bedden.

Wat ga je doen?
Samen met de medische dienst, beveiliging, enkele opvangmedewerkers en een andere vrijwilliger zorg jij ervoor dat alles op rolletjes loopt in de opvang. Zo zorgen jullie voor koffie, thee en een warme kop soep met brood en maak je een praatje met de gasten. Een dienst is van 18.00 tot 22.30 uur. Afhankelijk van de drukte is het ook mogelijk om een kortere dienst te draaien.

Wat vragen we van jou?
Je bent 18 jaar of ouder, energiek, daadkrachtig, open-minded en flexibel. Je kunt je goed inleven in anderen en staat sterk in je schoenen. We beseffen ons dat we vaak pas kort van te voren kunnen doorgeven dat we open gaan. Misschien dat je die week al andere plannen hebt gemaakt. Daarom werken we met een roostersysteem. Zo kun jij zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Elke keer weer een onvergetelijke ervaring.
  • Contact met mensen die je normaal niet tegenkomt.
  • Het verschil maken in het leven van anderen.

Interesse?
Stuur dan een mailtje met je naam en contactgegevens naar kwr@tussenvoorziening.nl. Dan nemen wij contact met je op.

terug naar boven

Vrijwilliger worden?

Aanmelden vrijwilliger