Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Doelen die u kunt steunen

Wilt u een concreet doel steunen?

Hier leest u meer over:

  • Kinderen in de opvang
  • Maaltijden voor daklozen
  • Kleding of huisraad
  • Zelf een doel bedacht?
  • Voedsel

Kinderen in de Opvang
Kinderen die in de Maatschappelijke Opvang verblijven, hebben veelal te kampen met traumatische levensgebeurtenissen. Kinderen in de opvang worden ernstig tekort gedaan als zij uitsluitend worden beschouwd als ‘meegenomen kind’. De Tussenvoorziening voelt zich verantwoordelijk voor het bieden van een stabiele leefsituatie aan deze kinderen. Bovendien willen wij de opvoedingsvaardigheden van de ouders versterken. Omdat wij kinderen graag een dagje plezier bieden zodat ze even alles los kunnen laten, organiseren wij jaarlijks een uitje voor de kinderen die bij de Tussenvoorziening verblijven. Andere voorbeelden van bestedingen zijn de aanschaf van speel- en leermateriaal, gezinsactiviteiten of het opleuken van de opvanglocaties met muurschilderingen en posters. Wilt u hier ook aan bijdragen? Dat kan door naar ‘Doneren‘ te gaan en bij de omschrijving in de  betaalopdracht aan te geven dat uw donatie voor Kinderen in de Opvang bestemd is.

Maaltijdvoorziening voor daklozen ’t Smulhuis
’t Smulhuis biedt een lekkere en gezonde maaltijd aan dak- en thuislozen. Door de inzet van vrijwilligers kunnen de maaltijdkosten laag worden gehouden (€3,50). Hoewel de organisatie grotendeels op vrijwilligers draait worden er toch kosten gemaakt bijvoorbeeld voor de keukenapparatuur en het eten zelf. Door een donatie steunt u niet alleen dak- en thuislozen in Utrecht, maar maakt u ook mogelijk dat de vrijwilligers hun werk goed kunnen doen.

Heeft u een restaurant en wilt u gratis maaltijden maken? Dan is dat uiteraard mogelijk! Neemt u dan contact op met het Smulhuis via telefoonnummer 030 2300921.

Kleding of huisraad
Heeft u nog goede kleding of huisraad over? Dit kunt u het beste inleveren bij Stichting Emmaus. Als onze gasten in de opvang kleding nodig hebben, krijgen zij dit van de Emmaus. Sokken en ondergoed gaan niet tweedehands over i.v.m. hygiëne. Hiervoor kunt u het beste een donatie doen.

Cliënten die een (nieuwe) woning krijgen, zoeken graag zelf hun (tweedehands) spullen uit. Ook daarvoor kunnen zij dan bij de Emmaus terecht. Donaties hiervoor zijn ook zeer welkom, zodat onze cliënten zelf een bescheiden bedrag kunnen besteden aan hun inrichting.

Zelf een doel in gedachten?
Wij houden van creatieve ideeën! Uiteraard is alle hulp welkom. Het handigst is om uw idee bijvoorbeeld via een platform als geef.nl of doneeractie te financieren en uw donatie via ons formulier aan te melden (met een omschrijving van uw actie en de bestemming bij de betaalopdracht). Als u uw actie via social media deelt, delen wij graag met u mee! Tag ons dan even. Twitter: @Tussenvrz  Facebook: @Stichting de Tussenvoorziening en LinkedIn: @tussenvoorziening.

Heeft u als bedrijf een dienst of grote partij spullen te geef? Wij zijn Vriend van de Utrechtse Uitdaging en passend aanbod komt via hen bij ons of collega instellingen terecht.

Voedselbank
Donaties in de vorm van voedsel mogen wij in verband met hygiënerichtlijnen niet aannemen. U kunt uw donatie bij een van de voedselbanken doen.

terug naar boven

Vrijwilliger worden?

Aanmelden vrijwilliger