Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Doelen die u kunt steunen

Hieronder ziet u enkele concrete doelen die u kunt steunen. Als u een ander onderdeel van Stichting De Tussenvoorziening wilt steunen kan dit uiteraard ook. U kunt de specifieke bestemming van uw donatie bij de betaalopdracht aangeven.

Kinderen in de Opvang
Kinderen die in de Maatschappelijke Opvang verblijven, hebben veelal te kampen met traumatische levensgebeurtenissen. Kinderen in de opvang worden ernstig tekort gedaan als zij uitsluitend worden beschouwd als ‘meegenomen kind’. De Tussenvoorziening voelt zich verantwoordelijk voor het bieden van een stabiele leefsituatie aan deze kinderen. Bovendien willen wij de opvoedingsvaardigheden van de ouders versterken. Omdat wij kinderen graag een dagje plezier bieden zodat ze even alles los kunnen laten, organiseren wij jaarlijks een uitje voor de kinderen die bij de Tussenvoorziening verblijven. Andere voorbeelden van bestedingen zijn de aanschaf van speel- en leermateriaal, gezinsactiviteiten of het opleuken van de opvanglocaties met muurschilderingen en posters. Wilt u hier ook aan bijdragen? Dat kan door naar ‘Doneren’ te gaan en aan te geven dat uw donatie voor Kinderen in de Opvang bestemd is.

VoedselbankPLUS Utrecht (voedselbanken, ontmoeting en sociaal juridische dienstverlening)
VoedselbankPLUS Utrecht zijn wijkgerichte voedselbanken met een breder concept dan de gemiddelde voedselbank. VoedselbankPLUS richt zich specifiek op mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren. De ‘PLUS’ staat voor de ondersteuning die we bieden om de financiële administratie op orde te krijgen.  Er wordt een beroep gedaan op plaatselijke leveranciers voor gratis voedselverstrekking. Ook krijgt VoedselbankPLUS Utrecht voedsel geleverd van Voedselbank Nederland. Inmiddels maken ruim 550 huishoudens in Utrecht gebruik van VoedselbankPLUS. Een donatie doen om VoedselbankPLUS te steunen? Dat kan door naar ‘Doneren’ te gaan en VoedselbankPLUS Utrecht als specifieke bestemming aan te geven. U kunt er ook voor kiezen een dag, week of maand VoedselbankPLUS te sponsoren (anoniem of met naamsvermelding). Nieuwsgierig wat de Voedselbank kost?

Maaltijdvoorziening voor daklozen ’t Smulhuis
’t Smulhuis biedt een lekkere en gezonde maaltijd aan dak- en thuislozen en is dagelijks geopend van 18.00 uur tot 19.30 uur. Dagelijks maken en serveren vrijwilligers een uitgebreide maaltijd. Door de inzet van vrijwilligers kunnen de maaltijdkosten laag worden gehouden (€2,50). Hoewel de organisatie grotendeels op vrijwilligers draait worden er toch kosten gemaakt bijvoorbeeld voor de keukenapparatuur. Door een donatie steunt u niet alleen dak- en thuislozen in Utrecht, maar maakt u ook mogelijk dat de vrijwilligers hun werk goed kunnen doen. Indien u gerichte donaties wilt doen om bijvoorbeeld een gratis maaltijd te realiseren is dat uiteraard mogelijk. Neemt dan contact met het Smulhuis op via telefoonnummer 030 2300921.

Uiteraard kunt u ook andere activiteiten van de Tussenvoorziening steunen. Als u doneert, kunt u melden voor welk doel uw gift is bedoeld. Als u een algemene donatie wilt doen komt het geld altijd direct ten gunste van onze cliënten. We betalen er geen personeelskosten, huur of andere bedrijfskosten van.

terug naar boven

Vrijwilliger worden?

Aanmelden vrijwilliger