Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Help mee

Er zijn drie manieren waarop je de Tussenvoorziening kunt steunen. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger, je kunt een donatie doen en je kunt een aankoop doen in onze shop. Bijvoorbeeld een voorlichting of rondleiding bij Imago of een leuk cadeau bij Spatlab.

Over vrijwilligerswerk
De Tussenvoorziening zet zich in voor (ex)dak- en thuislozen en mensen die in een moeilijke (woon)situatie verkeren. Wij kunnen dit werk alleen doen met de hulp van vrijwilligers. Sterker nog, bepaalde locaties kunnen alleen bestaan met vrijwilligers. Als vrijwilliger bij de Tussenvoorziening lever je dus echt een onmisbare bijdrage!

Je kunt op verschillende manieren meedoen:

 • Als maatje
  Je spreekt 2 tot 4 keer per maand af met een deelnemer, je maatje. Samen doe je leuke dingen. Denk aan koffie drinken, bioscoopbezoek of sporten. Ook help je de deelnemer met het uitbreiden van zijn of haar netwerk. Gezinsmaatje worden kan ook.
 • In de opvang
  Bij de Sleep Inn vangen we mensen op die dakloos zijn en bij Weerdsingel mensen zonder verblijfsvergunning. Samen met de gasten en de andere vrijwilligers zorg je voor een goede sfeer. Wat je zoal doet? Je draait bardiensten, informeert gasten over hun rechten en plichten.
 • In de keuken
  Bij het Smulhuis en Esthers Eethuis serveren we dankzij onze vrijwilligers voor weinig geld gezonde en voedzame maaltijden. Houd je van een praatje? Meld je dan aan als gastheer of –vrouw. Houd je van koken? Word dan (chef)kok.
 • Financieel
  Als Financieel vrijwilliger werk je bij de Voedselbank, het SJD-spreekuur of bij mensen thuis. Veel voorkomende taken zijn het organiseren van de financiële administratie, aanvragen van toeslagen en gemeentelijke regelingen, budgetbeheer en belastingaangifte.

Wat kun je van ons verwachten?
Voor de meeste vrijwilligersfuncties heb je geen ervaring nodig. Je krijgt namelijk persoonlijke begeleiding. Ook kun je een aantal trainingen volgen. Bijvoorbeeld over veiligheid of financiën (voor financieel vrijwilligers). Handig om te weten: wij zijn op zoek naar mensen die zich voor een langere tijd willen binden. We willen je namelijk goed inwerken. Ook vinden wij het belangrijk dat je de gasten leert kennen. En dat lukt niet als je maar een paar keer komt.

Enthousiast geworden? Meld je direct aan!

terug naar boven

Vrijwilliger worden?

Aanmelden vrijwilliger