Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Online training voor professionals over dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

29 maart 2021

‘Als de hulpverlening zich had gefocust op wie ik ben als persoon en dat ik op vrouwen val, dan had ik me veel beter kunnen openstellen’, aldus Nathalia, een ex/thuisloze LHBTI-jongere.

Om hulpverleners te ondersteunen in het opvangen van jongeren met een LHBTI-achtergrond, ontwikkelt Movisie een online training voor professionals in de maatschappelijke opvang. De online training zal de zomer van 2021 zal verschijnen.

Tussenvoorziening helpt mee ontwikkelen.

De Tussenvoorziening neemt deel aan de focusgroep die meedenkt over de inhoud van de training. We leveren casuïstiek aan en brengen de behoeftes van professionals in beeld. Zoals onze collega Anya in het filmpje toelicht: “Ik zou graag dit onderwerp bespreekbaar willen maken bij de jongeren. En ik wil weten wat voor soort vagen ik daarvoor kan stellen.”

 

Onze bijdrage aan een inclusief Utrecht.

Jezelf mogen zijn, werkt. Daar zijn wij van overtuigd. Want pas dan kun je je talenten optimaal benutten. Samen met de gemeente Utrecht, collega-instellingen en LHBTIQ -organisaties werken we aan een inclusief Utrecht. Onze droom? Dat iedereen altijd en overal zichzelf kan zijn! Dit is onze bijdrage:

LHBTI-overbruggingsplek

Sinds voorjaar 2021 bieden we een overbruggingsplek speciaal voor daklozen met een LHBTIQ+ achtergrond.

Maatjesproject voor kwestbare LHBTI’ ers

Vrijwillige maatjes ondersteunen kwetsbare LHBTI’ers door samen leuke dingen te doen en aan een doel te werken.

regenboogmaatje lhbti

 

Vragen?

Vragen? Neem contact met ons op.