Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

‘Afscheid’ van Majella Wonen

04 september 2019

Majella Wonen is het succesvolle gemengd-wonenproject van de Tussenvoorziening. In 2016 zijn 35 bewoners van Portaal (woningcorporatie) en 35 bewoners van de Tussenvoorziening in een gerenoveerd appartementencomplex aan de Thomas a Kempisweg getrokken.

De huurders van de Tussenvoorziening zijn sociaal kwetsbare mensen die dakloos zijn geweest. De huurders van Portaal zijn mensen met een grote sociale betrokkenheid die een actieve bijdrage willen en kunnen leveren aan de woonomgeving. Het doel van Majella Wonen is het bieden van huisvesting voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang en het realiseren van een prettige woonbuurt. Na drie jaar zouden de bewoners van de Tussenvoorziening weer zelfstandig moeten kunnen wonen met een huurcontract op eigen naam.

Op 3 september is het ‘bijna-afscheid’ van Majella gevierd met een barbecue. Het project gaat als groot succes de boeken in: na drie jaar heeft 90% van de Tussenvoorzieningbewoners een woning op eigen naam en hebben ze geen hulp meer nodig van de Tussenvoorziening. Slechts een beperkt aantal bewoners krijgt nog woonbegeleiding.

Het Majella-team van de Tussenvoorziening

Op 1 september werd het kantoor van de medewerkers van de Tussenvoorziening overgedragen aan de bewoners van Majella. Die staken meteen de handen uit de mouwen en transformeerden de plek tot een gezamenlijke ruimte.

Vragen?

Vragen? Neem contact met ons op.