Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Aflevering 3 podcast ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’ te beluisteren

30 maart 2021

“Ik heb het naar mijn zin met de dames die daar zitten. Je kan lachen, je kan huilen. En morgen kan ik weer mijn Louis Vuittontas kopen. Waarom zou ik eruit stappen?”

 

Aflevering 3 van de podcastserie “Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?” staat dinsdag 30 maart 2021 online. In deze aflevering vertelt Monique haar verhaal.

Monique

In aflevering 3 vertelt Monique dat zij haar werk leuk vindt. “Het is gezellig met de dames, je kan samen lachen en huilen. Je krijgt leuke gesprekken en sekservaringen. En morgen zit ik weer goed in mijn boodschappen. Waarom zou ik eruit stappen?”

Moniques leven ging niet altijd van een leien dakje. Nadat ze kort achter elkaar drie dierbaren verloor, zocht zij afleiding in de kroeg. Zo begon haar alcoholverslaving. Daar kwamen ook drugs bij.  Via haar contacten in de kroeg rolde ze het sekswerk in.  Belle Hulpverlening hielp Monique toen ze dakloos werd en zij werkten samen aan meer stabiliteit in Moniques leven.  Monique wil niet stoppen met sekswerk. Toch lijkt het haar leuk om meer afwisseling te hebben in haar werk. Ze volgt een opleiding voor boekhouding en zou graag als begeleider bij Belle aan de slag gaan. “Ik wil zoveel mogelijk ondernemen. Ik wil kijken wat er verder in mij zit. Nu nog het waarmaken, maar ik ga er wel voor!”

Podcastserie

In de vierdelige podcastserie van Belle Hulpverlening komen Nadia, Linda, Monique en Tim* aan het woord. Zij werken of werkten als sekswerker en kwamen in die hoedanigheid met Belle Hulpverlening uit Utrecht in aanraking. Allemaal op een ander moment in hun leven en met een andere vraag. Hun verhalen zijn indringend en krachtig en laten zien dat zowel sekswerk als hulpverlening vele lagen hebben.

Vier verhalen, vier afleveringen

In aflevering 1 horen we het verhaal van Nadia. Nadia vond het sekswerk dat zij deed niet leuk, maar het was voor haar de beste manier om voor zichzelf en haar drie kinderen te zorgen.

In aflevering 2 vertelt Linda haar verhaal.

In aflevering 3 vertelt Monique dat zij haar werk leuk vindt. Toch ging niet alles altijd van een leien dakje en kon zij op sommige gebieden best wat steun gebruiken.

In aflevering 4 vertelt Tim hoe hij, in een kwetsbare periode in zijn leven, in de jongensprostitutie belandde en werd uitgebuit. Uiteindelijk zette hij een moedige stap en deed hij aangifte. Tim werkt nu aan zijn toekomst en doet veel vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Deze aflevering staat op 6 april online.

Luisteren?

Je kunt de afleveringen van de podcast-serie ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’  beluisteren via een van de volgende podcast-apps:

Meer informatie?

Hier lees je meer over het doel van de podcastserie. Op de website www.belle-hulpverlening.nl staat meer informatie over het werk van Belle. Voor vragen over de podcastserie kan je contact opnemen met Minke Fischer via pers@tussenvoorziening.nl.

*Sommige namen zijn verzonnen ivm privacy van de betrokkenen

Vragen?

Vragen? Neem contact met ons op.