Helaas is deze website niet geoptimaliseerd voor oude browsers, mocht de website niet toereikend werken dan staan wij u graag telefonisch te woord op nummer 030 234 08 19

Opvang, (begeleid) wonen, budgetbeheer & schuldhulpverlening, dagbesteding & activering

Financieel vrijwilliger thuis Anouk: “Mijn eerste cliënt vond ik best spannend.”

07 juli 2021

Anouk is 31 jaar en woont in IJsselstein. In maart is ze gestart als Financieel Vrijwilliger Thuis. Als financieel vrijwilliger word je gekoppeld aan een cliënt die je thuis bezoekt en helpt bij de financiële administratie.

Anouk vertelt:

“Mijn eerste cliënt vond ik best spannend. Ik werd gekoppeld aan Dinia. Ik kwam in een mooi verzorgd appartement met grote tafel terecht waar we Coronaproof konden zitten onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.

Het eerste gesprek stond vooral in het teken van kennismaken.

We vonden al snel gemeenschappelijke grond toen het over Marokko ging, het land waar zij vandaan komt en ik op huwelijksreis was geweest. Ook kwam het onderwerp cultuur uitgebreid aan bod en vertelde ze over haar kinderen. Verder bespraken we het doel en verwachtingen van onze samenwerking. We waren zo druk en gezellig aan het kletsen, dat we de avondklok helemaal vergeten waren en ik om 21.15 snel mijn spullen bij elkaar raapte om snel de auto in te gaan.

De tweede keer kwam haar zoon onverwacht op bezoek op het moment dat ik langs kwam. We hadden afgesproken vandaag ook wat financiële brieven te openen die te maken hadden met de zorgverzekering. Een hele puzzel, waar we met zijn drieën zelfs niet uitkwamen. We spraken af de volgende keer te bellen met de zorgverzekering.

Dat is het leuke van dit vrijwilligerswerk: je zoekt samen dingen uit en komt met concrete oplossingen. We zijn er uiteindelijk dan ook uitgekomen, dat geeft voldoening! De leerdoelen van mevrouw Dinia vind ik erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen en houden van structuur in de financiële administratie, hulp bij moeilijke telefoongesprekken en wat meer digitaal vaardig worden. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Als de zon schijnt gaan we ook nog wel eens een wandelingetje maken in de buurt, op een plek waar Dinia nog niet eerder is geweest. Ze komt niet vaak buiten , terwijl ze daar wel van houdt. Ze heeft niet veel contact met anderen in de buurt en er alleen op uit gaan is lastig, dus het helpt dat ik met haar mee ga.”

Ben je zelf ook geïnteresseerd in financieel vrijwilligerswerk?

Check dan snel de vacature en solliciteer!

Financieel vrijwilliger Utrecht

Vragen?

Vragen? Neem contact met ons op.