Dakloos in Utrecht

Ben je dak- of thuisloos in Utrecht en zoek je een slaapplaats? De Tussenvoorziening biedt slaapplaatsen voor daklozen in Utrecht, in de vorm van NoiZ Utrecht (Nachtopvang in Zelfbeheer) en Sleep Inn Utrecht, dat ook wel Snurkhuis Utrecht wordt genoemd. Deze opvangvoorzieningen in Utrecht bieden de mogelijkheid om te eten, slapen en douchen. Wil je vannacht een slaapplek in een van deze locaties voor nachtopvang? Reserveer dan wel van tevoren telefonisch.

Als dak- of thuisloze kun je in Utrecht op twee locaties overnachten: bij NoiZ Utrecht en bij Sleep Inn Utrecht. Op deze locaties heb je ook de mogelijkheid om jezelf op te frissen en om te eten. Daarnaast bieden de instellingen de gelegenheid voor een praatje. Meer over deze twee locaties voor nachtopvang in Utrecht vind je hier.

NoiZ Utrecht (Nachtopvang in Zelfbeheer)

De NoiZ is een nachtopvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn en een slaapplaats voor de nacht nodig hebben. De opvang wordt voornamelijk beheerd door mensen die zelf dakloos zijn geweest. Ze hebben ervaring met het dakloze bestaan in Utrecht of elders in Nederland. Bij deze opvang is plaats voor 30 gasten. In de wintermaanden biedt NoiZ Utrecht plaats aan 40 personen. Een slaapplaats kost hier € 3,50 per nacht. Warm eten bij de Noiz kost € 2,20 per maaltijd. Om bij de NoiZ te kunnen slapen moet u vooraf bellen (tussen 11.30 en 12.30 uur). U komt dan op de slaperslijst te staan. Ook geeft u op of u warm wilt eten.  Uw reservering geldt voor diezelfde nacht. U moet u dan tussen 20.00 en 21.00 uur melden, zodat wij ook zeker weten dat u komt. Zonder bevestiging houden we uw bed na 21.00 uur niet langer voor u vrij. U moet elke dag opnieuw melden of u komt slapen en/of eten. Meer informatie over NoiZ Utrecht lees je hier.

Sleep Inn Utrecht

De Sleep Inn Utrecht, dat ook wel Snurkhuis Utrecht wordt genoemd, is een nachtopvang voor dak- en thuisloos Utrecht. Deze daklozenopvang biedt slaapplekken in Utrecht voor een korte periode tegen een zo laag mogelijke prijs. Naast een slaapplaats biedt Sleep Inn Utrecht ook voorzieningen zoals douches en ontbijt. In het opvangcentrum is ook gelegenheid tot het maken van een praatje en - indien nodig - tot hulp bij het aanpakken van problemen. De Sleep Inn Utrecht heeft 55 slaapplaatsen. In de wintermaanden wordt de capaciteit uitgebreid tot maximaal 75 plaatsen. Een overnachting in het Snurkhuis kost € 4,20 per nacht, inclusief ontbijt. Om een plaats bij Sleep Inn Utrecht te reserveren bel je tussen 10.30 en 11.00 uur naar telefoonnummer 030-2315326. Meer informatie over Sleep Inn Utrecht lees je hier. Als instantie de slaapplaats van een dakloze betalen? Neem dan contact op via het telefoonnummer 030-2315326.

De Tussenvoorziening